NL EN DE

WERKWIJZE LOGISTIEK - KWALITEIT

Werkwijze algemeen

BgP Nederland B.V. (BgP) heeft contacten met diverse producenten in het buitenland. Hierdoor zijn wij in staat om voor bijna elk onderdeel of set van onderdelen of complete machines de juiste producent te vinden. Uw aanspreekpartner in alle situaties is BgP.

Selectie producenten en kwaliteit
Hier wordt zeer veel tijd aan besteed en producenten worden zeer zorgvuldig geselecteerd. We streven ernaar om orders bij voor BgP gerenommeerde producenten onder te brengen.  Kwaliteit op papier werkt altijd, maar geeft niet meer dan een bepaalde basis. Echte kwaliteit moet in het werk bewezen worden. We kennen grote en kleine bedrijven met een ISO certificering, maar zonder aantoonbare calibratie op de meetmiddelen. Er zijn ook kleine bedrijven die goed leveren volgens interne procedures omdat ze simpelweg de kosten van eventuele reclames willen voorkomen en op zoek zijn naar een relatie voor de lange termijn. Uiteindelijk is dat de grootste drijfveer voor een goede relatie. Door “schade en schande” is ook BgP gegroeid naar een betrouwbare groep van producenten en is er steeds meer ervaring om het kaf van het koren te scheiden

Statische technieken
DCS (drawing control sheet); om meer grip te krijgen op de met name Aziatische producenten is er een methode ontwikkeld om producenten tekeningen te laten analyseren mbt de controleerbaarheid van het eindproduct. Er moet per onderdeel aangegeven worden hoe en waarmee onderdelen gecontroleerd worden. Dit document wordt door BgP vervaardigd en meegestuurd met de aanvraag.
Statistische werkvoorbereiding; er zijn producenten die werken met de volgende technieken;FMEA, Failure Mode and Effects Analyses en SPC , Statistic Process Control. Dit met name op het gebied van de orders met hoge aantallen.

Kwaliteit controle door BgP
Ook “in house” kan BgP aanvullend een aantal maten controleren van de geleverde onderdelen. Volgende meetapparatuur is aanwezig;
- schuifmaten, divers
- digitale 3-puntsgatschroefmaten met calibratieringen
- analoge binnenmeters, 50 – 250mm met calibratie pennen
- passingkalibers, divers
- draadkalibers, divers
- ruwheidsmeter
- hardheidsmeter
Indien nodig laten we onderdelen in eigen beheer controleren bij een geautoriseerde instantie

Wie produceren er voor u
Selectie van de producenten bij uw aanvraag gebeurt op basis van techniek en logistiek;
- materiaal- toleranties
- oppervlakte ruwheden
- aantallen
- levertijden
Uiteraard is het in overleg mogelijk om een bezoek te brengen aan het bedrijf dat uw producten produceert.

Afhandeling
Voor u verzorgen wij het gehele traject van aanvraag tot offerte en van order tot levering, franco uw adres.

Verantwoording
In geval van calamiteiten is BgP als uw Nederlandse toeleverancier verantwoordelijk en niet de producent ergens ter wereld. BgP verzorgt de eventuele reparaties of herlevering.

Eigen opslag in Denekamp
In Denekamp hebben wij onze eigen opslag- en controle mogelijkhedent. Hierdoor zijn wij in staat om de leveringen aan te passen aan uw eigen logistieke concept.

Kleine orders
Frequente transporten tussen Nederland en diverse Midden Europese landen zorgen ervoor dat ook kleine orders concurrerend aan u geleverd kunnen worden.

Geheimhouding
wij verklaren dat alle aan ons toevertrouwde informaties en tekeningen alleen gebruikt worden in verband met onze samenwerking.

Inkoopregio’s
Alle producenten bevinden zich in Europa en Azië.

BgP Nederland B.V.

Beter inkopen, BgP regelt het